Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί αγαπώ να μισώ τα Χριστούγεννα...



1. Χριστουγεννιάτικη κατάθλιψη
Βλέπεις τους πάντες χαρούμενους στο δρόμο και νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα, ότι κάτι δεν έκανες σωστά... Γιατί οι άλλοι χαίρονται τόσο πολύ ώστε να σε κάνουν να θες να πάρεις ένα καλάσνικοφ και ν' αρχίσεις να ρίχνεις δεξιά κ αριστερά; Κάθεσαι σπίτι και ότι βλέπεις στην τηλεόραση είναι χαρούμενο ή θα έχει χαρούμενη κατάληξη, ενώ εσύ είσαι μόνος σου στο σαλόνι σου, τυλιγμένος με μια κουβέρτα και δεν θες να ξημερώσει η επόμενη μέρα.

2. Περίπτωση: Single
Από τα πιο απαίσια πράγματα τη συγκεκριμένη περίοδο είναι να μην έχεις ταίρι. Βγαίνεις έξω στη στολισμένη Αθήνα και βλέπεις τον κόσμο να περπατάει χεράκι χεράκι και εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πιάσεις το πουλί σου (όχι αγαπητέ αναγνώστη μην το κάνεις!). Πας να κάτσεις σε μια καφετέρια και όλοι οι καναπέδες δεξιά, αριστερά, πίσω σου και μπροστά σου είναι γεμάτοι από ερωτευμένα ζευγαράκια που μόνο δεν βγάζουνε τα μάτια τους μπροστά σου και έρχεται η στιγμή που πας να παραγγείλεις και είσαι στο τσακ να ζητήσεις κόνιο!

3. Χριστουγεννιάτικη καλοσύνη
Ένα άλλο θέμα αυτές τις μέρες είναι η καλοσύνη... Όχι πείτε μου γιατί πρέπει να είμαι καλός! Γιατί να λέω πράγματα που δεν πιστεύω; Αν η άλλη έχει ντυθεί σαν πατρινό καρναβάλι και με ρωτάει αν μου αρέσει, γιατί να μην της πω να πάει κάπου να κρυφτεί; Γιατί να είμαι καλός με όλον τον κόσμο; Όχι δεν το δέχομαι! Αρκετή καταπίεση αισθάνομαι βλέποντας όλον τον κόσμο να είναι λες και συμμετέχει σε διαφήμιση της Crest, αφήστε με να ξεσπάσω κάπου... Θα λέω κακίες!

4.Κιτς
Ναι οκ να το δεχτώ τα Χριστούγεννα από μόνα τους είναι κιτς, όμως υπάρχει το κιτς και το απαράδεχτο κιτς! Όχι πείτε μου γιατί πρέπει να γεμίσετε το μπαλκόνι σας με πολύχρωμα φωτάκια τόσο πολλά ώστε να καταλήγει να γίνεται λούνα παρκ; Λίγα φωτάκια και με μέτρο, αν και κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη τα φωτάκια πρέπει να είναι άσπρα... Επίσης ο εσωτερικός στολισμός... Αποφασίστε μια γκάμα χρωμάτων και κινηθείτε ανάλογα! Όχι εμείς οι βλάχοι όπως λάχει... Μπλε φωτάκια, με κόκκινες μπάλες και μωβ κορδέλες! Δηλαδή για όνομα του Θεού! Επιθυμητοί συνδυασμοί: κόκκινο-χρυσό, μπλε-ασημένιο, μαύρο-άσπρο-μωβ. Ναι τη βρίσκω πολύ με τα "Black" Christmas. Επίσης μου αρέσει το ανάποδο δέντρο, την προηγούμενη βδομάδα τσακωνόμουν με μια φίλη μου για αυτό, όχι μόνο κάνει εξοικονόμηση χώρου , αφού το μεγάλο εμβαδόν βρίσκεται στο πάνω μέρος, αλλά πιστεύω ότι αναδεικνύει καλύτερα και τα κρεμαστά στολίδια.
Και ναι αγάπες μου τα φούξια δέντρα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! Ας γίνει μια οργάνωση για το κάψιμό τους!




Αν εξαιρέσουμε βέβαια αυτά, η συγκεκριμένη περίοδος μου αρέσει... [και ναι τώρα μπορείτε να με πείτε τρελό!] Μ' αρέσει η Αθήνα στολισμένη και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που λίγο χιόνι το ρίχνει... Μ' αρέσει να κάνω βόλτα στο Σύνταγμα και στην Ερμού και στο τέλος να καταλήγω σε μια καφετέρια να πιω τη ζεστή σοκολάτα μου (αν πάλι είναι Starbucks, cappuccino ή caramel machiato)... Και ειδικότερα η βόλτα αυτή προπαραμονή πρωτοχρονιάς με μια πολύ καλή μου φίλη, που πλέον το έχουμε κάνει παράδοση τόσα χρόνια.
Φέτος λέω να επισκεφτώ και το Golden Hall (είμαι υπερκαταναλωτής και το χαίρομαι!!!!)

Άλλη μια στιγμή που μ αρέσει από τις γιορτές είναι τη μέρα που η γλυκιά μου η μανούλα (ναι δεν μένω μόνος μου!!!) αποφασίζει να φτιάξει τους λατρεμένους κουραμπίεδες της και το σπίτι μοσχομυρίζει!!!!!!

Και φυσικά λατρεύω τα δώρα!!! Τόσο να δίνω όσο και να παίρνω. Μ' αρέσει όμως πολύ και η εύρεση του δώρου στο ανάλογο άτομο... Κάτι που θα είναι προσωπικό, που θα του αρέσει και που θα το χαρακτηρίζει... (τώρα για το τι θέλω φέτος... σκέφτομαι να κάνω μια wish list σε επόμενο ποστ!) 





A! Και αν και ξέρω ότι δεν υπάρχει Αη Βασίλης, φέτος θα βάλω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ κάλτσα στην πόρτα του δωματίου μου (όχι τζάκι δεν έχω!) γιατί έκανα ένα τεστ στο Facebook και μου έβγαλε ότι ο αγαπημένος Santa θα μου φέρει τον έρωτα της ζωής μου!!! Και ποιος είμαι εγώ να αμφισβητήσω ολόκληρο FB ε;


Καλές Γιορτές λοιπόν σε όλους μας!!!!!!!!!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χρυσο μου εχεις καψει αρχιδι....
παει!
Κοιτα μωρη μη λαλησεις μεσα στις γιορτες που ειστε και πολλες και δεν ξερω ποια να πρωτομασω απο κει χαμω!
Εχουμε φιλες εμεις χρυσο μου μη μασας!
Και ναι συμφωνω μαζι σου σε ολα σχεδων..σιχαινομαι τους κουραμπιεδες και λατρευω τα μελομακαρονα..ειδικα αν ειναι λαπαδιασμενα απο το πολυ σιροπι.
Επισης λατρεια να σου πω...
Μαυρα Δεντρα
?
Μα ειναι δυνατον να υπαρχει κοσμος που θα στολισει μαυρο δεντρο?
Πεθανε και ο Μαρκορας οχι τιποτε αλλο!

Katsiki είπε...

Αγαπητή θεία να είσαι καλά με έκανες και γέλασα...
Ντάξει μην ανησυχείς δεν θα λαλήσω.. θα κρατηθώ και το καλάσνικοφ μου το πήρανε οπότε δεν θα δεις στο STAR τίτλο "Ημίτρελη κατσίκα κρεμασμένη στο δέντρο του Συντάγματος σκοτώνει περαστικούς"
Όσο για τους κουραμπιέδες πρέπει να σου φέρω να φας της μαμάς θα τρελαθείς!!! Μουνόπλακα θα πάθεις!!! (απαπαπα πιπέρι στο στόμα μου!)
Και ναι τα μαύρα δέντρα είναι ωραία ειδικά με μωβ στολίδια, έχουν κάτι το Fashion Glam...
Και προς τιμή του Μαρκορά πιστεύω πρέπει να στολίσουμε ένα!

Ανώνυμος είπε...

αυτο κονσεπτ μη το δει η Βανεσα [ο TOYMAKER] μονο αυτο σου λεω!
θα γεμισει το σπιτι με δεκαδες τετοια!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον Κατσικακι εχουμε και λεμε:
Οσον αφορα τη Χριστουγεννιατικη Καταθλιψη ειναι στο χερι μας να μας πιασει η οχι, πολυ απλα πρεπει να σκεφτομαστε θετικα εννοειται κ μακρια απο ξυραφακια κ κοντα σε αγαπημενους φιλους κ ολα θα ναι τζετ.
Επισης το θεμα single ειναι λιγο "κουλο", το οτι τυχαινει να το θυμομαστε τα χριστουγγεννα δεν το καταλαβαινω...δηλαδη το πασχα γιατι οχι? :Ρ
Για την καλοσυνη δεν σηκωνω αντιρησεις, απλα τα χριστουγεννα ειμαστε λιγο πιο καλοι απ'οτι τον υπολοιπο χρονο γιατι ειναι ντεμεκ μερες αγαπης κλπ κλπ δεν ξερω γιατι, εμενα παντως μου βγαινει(κ μερικες φορεσ μ βγαινει κ ξινο αλλα δεν βαριεσαι :Ρ)
Και 4ο το Κιτς....μη μιλας για Κιτς σε παρακαλω...Μαλλον ξεχασες την χριστουγεννιατικη ξαροκασελα περυσι που στολιζαμε το μαγαζι...οποτε στο σκαμνι κ συ...
θελω κι αλλο να σχολιασω αλλα ειναι πρωι κ βαριεμαι...αν μ ρθει κατι αλλο θα απαντησω...φιλακια πολλα:Ρ

Katsiki είπε...

Χμμμ αν και δεν έβαλες ποιος είσαι εγώ σε κατάλαβα ερωτευμένη φίλη!!!
Από τα ξυραφάκια είναι λίγο δύσκολο να μείνω μακριά, βλέπεις τα χρησιμοποιούμε αν κάνουμε λάθος στο σχέδιο με το μελάνι...
Ευτυχώς σε αγαπημένους ανθρώπους θα είμαι, γιατί θα έρθει και το κολλητούδι Νο.2 στην Αθήνα :D :D
Τώρα το θέμα single ε τα Χριστούγεννα θα το θυμηθούμε αγάπη μου!!! Το Πάσχα σουβλίζουμε το αρνί και βγάζουμε εκεί όλο το άχτι μας!!!
Εσύ ξινίλα;;;; Άντε καλέεεε!!!! :P
Και όσο για την ψαροκασέλα ήταν ΤΕΛΕΙΑ και δεν σηκώνω αντιρρήσεις! Απλά εσείς είστε κακόγουστοι!!!!!!!

μουτς μουτς

και την επόμενη φορά να γράφεις ερωτευμένη φίλη στο τέλος!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφου με μυριζεσαι απο χιλιομετρο μωρε...Κακως σε βγαλα κατσικι. γατα επρεπε να σε βγαλω, γατα με manolo blahnik :Ρ Οσο για την ξινιλα το παρεξηγισες, ειπα "μου βγαινει ξινο" οχι οτι ξινιζομαι...αλλα κατευθειαν με την κακια στο στομα χριστουγεννιατικα :Ρ Φροντισε τωρα που θα ερθει η αλλη κατω να σ βρει κανα καλο παιδι να περασεις τις γιορτες γιατι ετσι οπως το πας 1 μπρος 10 πισω μ αυτα που πας κ μπλεκεις...(τελιτσες, πολλες:Ρ)
αααα για την ψαροκασελα. Αν υπηρχαν Βραβεια Πιο Κιτς κ εν μερη κακογουστου Χριστουγεννιατικου στολισμου, για την ψαροκασελα το ειχες στο τσεπακι σ με διαφορα....Μις Ψαροκασελα 2008 :Ρ
φιλια πολλα παω να ετοιμαστω να παω στον ερωτα....:Ρ

"""και την επόμενη φορά να γράφεις ερωτευμένη φίλη στο τέλος!!!"""
ok????:P

Katsiki είπε...

Βάλε κι άλλες τελίτσες.... Πάρα πολλές τελίτσες!!!! Αχαχαχαχαχαχαχα
Όσο για την ψαροκασέλα απλά σε οικτίρω καλή μου! Μόνο αυτό έχω να σου πω... άντε πια! :P

mahler76 είπε...

για τα 2 πρώτα πραγματικά δεν σε νοιώθω...

Katsiki είπε...

Έτσι εξηγείται και το τελευταίο σου ποστ :P

mahler76 είπε...

α χα. και το λέω ειλικρινά πως δεν μπορώ να σε νιώσω δεν είναι απο τα συνηθισμένα μου καφροαστεία.