Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Φτιάχνοντας ένα ba(na)noffee...


(και αν σας βγει όπως εδώ να μου τρυπήσετε τη μύτη!!!)


Τις προάλλες λοιπόν είχα υποσχεθεί στις καλές μου φίλες ότι θα τους φτιάξω γλυκό... ναι ναι καλά διαβάσατε εγώ θα το φτιάξω... (Βασικά Κυριακή ήταν να το κάνω και όχι Δευτέρα, αλλά δεν είχαμε μπανάνες!!! Ερωτευμένη φίλη την επόμενη φορά που θα σου μπαστακωθώ σπίτι σου να έχεις αυτό το φρουτάκι... Δονήτη δεν έχεις... Αγγούρια δεν έχεις... Ε πάρε τουλάχιστον 2-3 μπανανούλες...)

Ξύπνησα λοιπόν κατά τις 2 το μεσημέρι... (Ναι πάλι κομμάτια ήμουν χτες... Και υποτίθεται ότι βγήκαμε για ένα ποτάκι... Χαλλλλλαρά...) και αφού η φίλη ^elfakos^ πήγε και μου έφερε τις μπανανούλες που χρειαζόμουν (Ξέρει να διαλέγει μπανάνες η φίλη!)... Ξεκίνησα να φτιάχνω το γλυκό...
Λοιπόν φίλες αναγνώστριες και μελλοντικές Βέφες έχουμε και λέμε. Παίρνουμε δύο κουτάκια ζαχαρούχο εβαπορέ, τους βγάζουμε το χαρτάκι και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα την οποία έχουμε γεμίσει με νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά για 3 με 3.5 ωρίτσες. (Ναι φίλες θέλει πολύ για να καραμελώσει το γαλατάκι). Όση ώρα περιμένετε μπορείτε να τσατάρετε στο FB ή αν το έχετε εύκαιρο ένα σεξάκι είναι ότι πρέπει, μην ξεχαστείτε όμως... και ΠΡΟΣΟΧΗ ανα διαστήματα να πηγαίνετε να τσεκάρετε ότι το νερό καλύπτει τα τενεκεδάκια!!!!

Αφού περάσει η ώρα, βγάζετε τα τενεκεδάκια από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ανοίγεται το πακετάκι με τα πτι-μπερ και τα βάζετε στο multi (εκτός πάλι αν στο σπίτι που το φτιάχνετε δεν έχει multi, τότε θα αναγκαστείτε να τα θρυμματίσετε με τα χεράκια σας... Ερωτευμένη φίλη για τα Χριστούγεννα θα σου κάνω δώρο ένα multi, δεν γίνεται αγάπη μου να χαλάω τα θεσπέσια μου χεράκια!!!!). Απλώνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα στη βάση του πυρέξ και έχετε λιώσει βουτηράκι και το περιχύνετε από πάνω ώστε να γίνουν όλα μια μάζα... Εδώ βάζετε και χεράκι να το πλάσετε λίγο (Να τα έχετε πλύνει πρώτα όμως χρυσές μου!!!)

Στη συνέχεια, κόβετε τις μπανανούλες σε φέτες και τις απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση που μόλις φτιάξατε... (Αν περισσέψει καμία σας επιτρέπω να την φάτε...)
Μετά, ανοίγετε τα τενεκεδάκια... ΠΡΟΣΟΧΗ θα πεταχτεί λίγο καραμέλα λόγο πίεσης... (Σταματήστε να γλύφετε τα δάχτυλα σας! Τι κακό πια αυτό... αμέσως να αρχίσετε το γλύψιμο....) και απλώνετε την καραμέλα πάνω από τις μπανάνες...

Καθ' όλη αυτή τη διάρκεια καλό θα ήταν να έχετε παρεούλα να σας βοηθάει... όχα σαν και μένα που με αφήσανε μονάχη να φτιάχνω το γλυκό και μου πήγανε για καφεδάκι!!! Αλλά θα τις κανονίσω όλες τους!!! Άντε πια!!!

Ας συνεχίσω... αφού τα κάνετε όλα αυτά... τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο... (Χθες έμαθα ότι θέλει 24 hours στην ψύξη για να μπορεί να στέκεται... διαφορετικά φίλες μου να το σερβίρετε σε μπολάκια... Μπορεί να μην δείχνει ωραίο, αλλά είναι το ίδιο απολαυστικό... Σε περίπτωση πάλι που πάτε στο Love Bites να περιμένετε 24 ώρες!!!!)

Αφού παγώσει αν θέλετε το γαρνίρετε με σαντιγί... και Voila!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να το κανω το Multi? Για να κανεις εσυ BanaNOfee? :P Γαματο το γλυκακι σου παντως, απτο σκευος το εφαγα ουτε προλαβες να μ βαλεις στο πιατο:P κ ετσι για να ξερεις στη λιστα γαμου μ ΔΕΝ θα βαλω multi :P

η ανωνυμη ερωτευμένη φιλη(κ να μ αλλαξεις παρατσουκλι, δεν μ αρεσει κ δεν μ κολακευει, χανω θαυμαστες..:Ρ)

φιλια στα κατσικισια σ χειλακια :Ρ

Katsiki είπε...

Για να σου μαγειρεύω... την επόμενη φορά που θα έρθω να φροντίσεις να έχεις!

Και όχι δεν σου αλλάζω παρατσούκλι μ αρέσει...

DiViNe__ είπε...

Φίλη Katsiki το έφτιαξα χτες και το λατρεψαμε!

Ήταν απίστευτο, απολαυστικότατο και έβαλα τα γυαλιά στις ακαμάτρες μούτζες!
Να δω πως θα ανοίξουν σπιτικό!

Χεχεχε, σε λατρεύουμε! <3